Muhtemelen paylaştıkları fotoğraflar ve videolar sayesinde para kazanan instagram kullanıcılarını duymuşsunuzdur. Kendinizde bu hesaplara bakarak belki bende böyle bir şey yapabilirim demişsinizdir. Bunu gerçekleştirmek adına bir şeyler yapmak istiyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz.

Öncelikle instagram üzerinden para kazanmak düşünüldüğü kadar zor bir durum değil. Ama dikkat etmemiz gereken şeyler de yok değil. Özellikle bu dönemlerde bot beğeni ve bot takipçi olayı çok artmış durumda, siz bu mecradan para kazanmak istiyorsanız bu tür olaylardan kesinlikle uzak durmalısınız.

Para Kazanmak İçin Kaç Takipçiye İhtiyacınız Var ?

Şimdiye kadar ne kadar takipçim olması lazım acaba diye düşündüyseniz merak etmeyin düşündüğünüz kadar değil. Ama bazı değişiklik gösteren faktörlere de bağlı.

Sizlere genel olarak bir sayı vermem gerekirse, takipçiden çok yaklaşık olarak 1000-2000 beğeni alan bir hesabınız varsa, yavaştan para kazanmaya başlayabilirsiniz.


İnstagramdan Nasıl Para Kazanılır ?

Gelelim konumuzun özüne, instgramdan nasıl para kazanılır? Aslına bakarsanız bunun birkaç yolu var dilerseniz anlatmaya başlıyayım. 

1) Yüksek takipçili ve beğenili bir siteniz olduktan sonra yapabileceğiniz para kazanma yollarının başında sponsorlu yayınlar yapmak var. Hesabınıza o kişi veya kurumları tanıtan resim ve video atarak kitlenize ulaştırıyorsunuz. Bu sayede güzel paralar elde edebilirsiniz.

2) Bir diğer para kazanma yöntemi ise, farklı markaların ürünlerini hesabınız üzerinden satılmasını sağlamak ve komisyon elde etmek. Bu yöntem biraz daha emek istiyor ve yapıldığı taktirde çok fazla paralar kazandırabiliyor.

3) Fiziksel veya dijital bir ürün oluşturmak ve bunu pazarlayarak satmak.

Sponsor bulmak yani reklam alabilmek için takipçiden çok beğeniye ihtiyacınız vardır. Bu beğeniler sayesinde size reklam vermeyi düşünen şahıs veya kurumlar, kitlenizin sizin attığınız resimlere değer verdiğini anlayarak reklam vermek için başvuracaktır. Karşılaştırma yapacak olursak, 50k takipçi ve 3k beğeni alan bir hesaptansa, 25k takipçili 6k hesaba daha çok reklam verme gereği duyarlar.

Komisyon elde ederek para kazanmak isteyen arkadaşlarımız, bu markaları nereden bulabileceklerini düşündüklerine eminim. Bir zamanlar benimde yaptığım bir konu olduğu için kolaylıkla anlayabiliyorum. Alt kısımdan verdiğim sitelerden sizler birini seçerek bu işe de başlaya bilirsiniz.

ClickBank : Herkesin katılabileceği katman tabanlı bir komisyona sahip bir ortaklık platformu.
RewardStyle : % 20 komisyon sunan, sadece moda ve yaşam tarzı etkileyen bir ağdır.
Amazon’un Ortaklık Programı : % 10 komisyon ödeyen popüler bir seçenek.